zondag 29 juni 2014

Gehoord op 28 juni 2014

Welcome to this blog.  Let us know which song from the list below you want to hear again. Send a mail to bibnieuws@gmail.com

Luister live naar Radio Tequila via het internet.  Surf naarwww.radiotequila.be en klik op het icoontje LUISTER LIVE.   Laat ons weten via bibnieuws@gmail.com welke van de hieronderstaande songs uit de bib van Deinze je op zaterdag
6 september 2014 opnieuw wil horen tijdens de uitzending.  Je hoort de meest gevraagde track.UITVOERDER
TITEL
CD
1
U2
Sunday Bloody Sunday
The best of U
2
Bruce Springsteen
My hometown
Greatest hits
3
Manu Chao
Mentira
Clandestino
4
Gloria Gaynor
Walk on by
Greatest hits
5
Neil Finn
Flying in the face of love
Dizzy Heights
6
Joe Jackson
It’s different for girls
Steppin’ out, the best of
7
Texas
Halo
Their greatest hits
8
Elgar
Enigma variations 14

9
The Who
Baba O’Riley
Who’s better, Who’s Best
10
J.J. Cale
You got me on so bad
Troubadour
11
Blaudzun
Hollow People
Promises of no man’s land
12
Deep Purple
Woman from Tokyo
The best of
13
Todd Terje
Strandbar
It’s album time with Todd Terje
14
Yes
Wonderous Stories
The very best of
15
Simple Minds
Someone somewhere in summertime
The promised


vrijdag 27 juni 2014

BOEK: Op de vleugels van de draakLieve Joris is een Vlaamse auteur die we kennen van reisboeken als Terug naar Congo, De poorten van Damascus en Mali Blues.  Vorig jaar verscheen haar boek Op de vleugels van de draak.  Hierin neemt ze de lezer opnieuw  mee naar het verre onbekende buitenland.  Zij doet achtereenvolgens naar DUBAI/ GUANGHZOU (= Kanton) / BEIJING/ JINHUA/ BEIJING/ SHANGHAI/ BEIJING/ JINHUA/ ZUID-AFRIKA/ CONGO.  Zoals je merkt zijn Afrika en China haar favoriete continenten.   Dit boek leert je meer over de verhouding China-Afrika.  En daarbij nuanceert Lieve Joris voortdurend, want we hebben niet alleen  maar dé Chinees en dé Afrikaan.  Zijn Chinezen niet te kennen en dus ook niet te vertrouwen?
En er zijn ook de interessante contrasten: China is vrij van godsdienst: dat heeft zo zijn gevolgen, Afrika is vol van godsdienst: dat heeft zo zijn gevolgen.  China heeft zijn overmacht: dus de Chinezen hoeven zich niet te bewijzen. En als Afrika geld ziet denkt het niet aan de gelijke verdeling dus daar moeten ze nog leren democratisch handelen.  De titel van het boek verwijst naar de Chinese draak:  De Chinese draak wordt gezien als een teken van geluk.

Uit het boek geplukt

p. 103: Toch is het een probleem dat wij geen religie hebben,’ zegt hij (een Chinees), ‘geen heiligen dagen, geen vrijdag zoals de moslims, geen zondag zoals de christenen – wij werken de hele week door.  Amoreel zijn we, alleen geld en wetenschap tellen voor ons’.

p.131: ‘Chinezen zijn bang om koffie te drinken,’zegt een student,’ze zouden kunnen zwart worden.

p. 293: ‘Congolese mannen zijn niet serieus,’ zegt ze bitter

dinsdag 24 juni 2014

STRIP: Al zolang ik me herinnerBizarre strip die draait rond de dagboeknotities van Anita Bomba die banken rooft en kluizen opent door een bom te laten ontploffen.  Dus, pas op als ze op café lastig gevallen wordt, want dan zou ze wel eens haar handtasje kunnen achterlaten, zoals het ook in dit stripverhaal gebeurt.  En in dat handtasje zit een ….  Je raadt het al. Anita Bomba is voortdurend op de loop voor de politie, in dit geval inspecteur Michael Bottles.  Zowel Bottles als Anita worden geholpen door cyberwezens van zonderlinge makelij: maar gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn ze wel.   Dat maakt dit grillig getekend stripverhaal wel intrigerend om lezen.
Tijdens haar verbanning op zee vraagt de robot van Anita zich af: ‘Merkwaardig toch, zoals jullie mensen al moeite hebben met een normaal gesprek zodra jullie vijf dagen niet gegeten of gedronken hebben.’

Geplukt uit de strip

Ter informatie: nadere beschouwing van de statistieken van de politievoorlichtingsdienst leert dat 98% van de nachtelijke oproepen afkomstig zijn van de gestoorden, blufgozers en dronken grappenmakers… einde informatie


Altijd hetzelfde liedje! Guller met complimenten dan met fooien!

zondag 22 juni 2014

Gehoord op 21 juni 2014

Bibnieuws 21 juni 2014-05-27

Welcome to this blog.  Let us know which song from the list below you want to hear again. Send a mail tobibnieuws@gmail.com

Luister live naar Radio Tequila via het internet.  Surf naarwww.radiotequila.be en klik op het icoontje LUISTER LIVE.   Laat ons weten via bibnieuws@gmail.com welke van de hieronderstaande songs uit de bib van Deinze je op zaterdag 28juni 2014 opnieuw wil horen tijdens de uitzending.  Je hoort de meest gevraagde track.
UITVOERDER
TITEL
CD
1
Roxy Music
Same old scene
The best of
2
Eric Clapton
Spoonful
Backtracking II
3
Eriksson  Delcroix
Home is where the angels roam
Forever
4
De nieuwe snaar
Le chat du pharaon
Revue
5
Beatles
Penny Lane
Anthology II
6
Hugo Matthysen
De Kempen
Dankuwel
7
Rocco Granata
Marina
Marina Soundtrack
8
Edward Elgar
Enigma Variations n° 10

9
Jim Croce
I’ll have to say I love you in a song
The complete collection
10
Texas
Say what you want
The greatest hits
11
Louis Neefs
Sixteens Tons
Het beste van
12
Vera Lynn
Auf Wiederseh’n Sweetheart
The very best of
13
Michael Jackson
Leave me alone
Bad
14
Kirsty Mac Coll
A new England
Galore
15
Eagles
Best of my love
The Best of

vrijdag 20 juni 2014

GEDICHT van Yerna Van Den DriesscheONDERWEG

We waren vier en bijna zes
Met dichte kelen stapten we
De lange weg van huis naar klooster

Vader voorop met twee bruine valiesjes
Ondergoed voor vijf dagen gesteven
Blauwe schortjes, verborgen zuurtjes
En teddy voor de bange nachten

We hingen als pluisjes aan je rokken
Om beurten op zoek naar heupwarmte

We waren vier en bijna zes
Zonder om te kijken leerden we
Geluid van grendels en gemis

Met droge ogen dragen

dinsdag 17 juni 2014

BOEK: Hemel en Hel van Stefànsson

Jon Kalman Stefànsson is een IJslandse schrijver geboren in 1963 in Reykjavik.  In Hemel en hel vertelt hij het verhaal van twee jongens, de ene heet Bardur en de andere jongen blijft naamloos: de verteller heeft het voortdurend over ‘de jongen’.   Dat personage van die naamloze jongen is meteen ook de centrale figuur in deze roman, die ook het eerste deel is van een trilogie.   Die jongen koestert zich in een hechte vriendschap met Bardur die van de bittere kou omkomt tijdens een vistocht op zee.   ‘De jongen’ weet niet wat hem overkomt.  Zijn leven is gebroken.   Het enige wat hij nog wil doen is het boek dat de gestorven Bardur aan het lezen was, terugbrengen naar de eigenaar. Dat boek heet HET VERLOREN PARADIJS, beter bekend als PARADISE LOST van John Milton.  Dat boek was er dus de oorzaak van dat Bardur zijn warme jas vergeten was die noodzakelijk was voor de visserstocht.  De jongen is van plan dat boek terug te bezorgen aan Kolbein, de blind geworden kapitein, een groot boekenfanaat.    Dat is de enige opdracht die de jongen nog wil voltooien en voor de rest wil hij bij zijn dode vriend Bardur zijn.   Hoe dat afloopt, leest u zelf in deze authentieke roman die de sfeer van het melancholische, droefgeestige en koele IJsland uitademt.  Ook de stijl is zo uniek omwille van de filosofische beschouwingen over leven, liefde, dood en mens, beschouwingen die soms lichtjes cliché zijn, maar door hun poëtische verwoording blijven haperen in het hart van de lezer.

Uit het boek geplukt

p. 33 Ons bestaan is een niet-aflatende zoektocht naar oplossingen, want wie soelaas, geluk zoekt probeert al het slechte ver te houden.

p. 38 het is een vloek armen te hebben en niemand om te omarmen.

p. 70 Vreugde, geluk en de vurige liefde zijn de Drievuldigheid die ons tot mensen maakt, maar desondanks biedt ze geen bescherming tegen de poolwind.

p. 77 Het leven heeft ook het voordeel boven de dood dat je enigszins weet waar je aan toe bent, de dood daarentegen is het grote ongewisse en er is weinig dat we zo slecht verdragen kunnen als het ongewisse, dat is het allerergste.

p. 82 Het is levensgevaarlijk gedichten te lezen.

p. 83 Tranen verzachten en ze zijn goed en toch zijn ze niet goed genoeg.  Je kunt tranen niet aan elkaar rijgen, ze als een glinsterend touw in de duistere diepte laten zakken en degenen ophalen die zijn gestorven maar zouden moeten leven.

p. 91: Hel is niet weten of we dood of levend zijn.

p. 94: Hel is dood zijn en je realiseren dat je het leven niet geleefd hebt toen je er de gelegenheid toe had.

p. 95: Onze woorden zijn radeloze reddingswerkers met nutteloze landkaarten en vogelgetsjirp in
plaats van een kompas.  Radeloos en hopeloos verdwaald, maar desondanks moeten ze de wereld redden, het gedoofde leven, jou redden en hopelijk ons ook.

p. 101 Het woord april is samengesteld uit licht, vogelgezang en blijde verwachtingen. April is van alle maanden het hoopvolst.

p. 132: maar onder mensen is het een totaal andere zaak, dan word je op de proef gesteld, dan ben je opeens niet zo bedachtzaam, in de verste verten niet zo intelligent, je bent af en toe een stompzinnige idioot die allerlei onzin uitkraamt.

p. 151 Ogen zijn onzichtbare handen die strelen, tasten, voelen, beroeren.

p. 159 Muziek is zo anders dan al het andere.  Ze is de regen die in de woestijn valt, de zon die de harten verlicht en de nacht die schaduwen werpt.

p. 178 De mens is een vreemd schepsel. Hij heeft de natuurkrachten beteugeld, moeilijkheden overwonnen die onoverkomelijk leken te zijn, hij heerst over de aarde, maar heeft zo weinig controle over zijn geest en over de diepten die daaronder liggen.

p. 185 De dichtkunst is net als de zee, en de zee is donker en diep, maar ook blauw en wonderschoon, er zwemmen vele vissen in en er leven allerlei soorten dieren die niet alle even goed zijn.

p. 193 Woorden zijn getrouwe kameraden en boezemvrienden en toch zijn ze volkomen nutteloos als het erop aankomt…

p. 201  Wat ben je leven, Misschien ligt het antwoord besloten in de vraag, in de verwondering die eruit spreekt.

zondag 15 juni 2014

Gehoord op 14 juni 2014

Welcome to this blog.  Let us know which song from the list below you want to hear again. Send a mail tobibnieuws@gmail.com

Luister live naar Radio Tequila via het internet.  Surf naarwww.radiotequila.be en klik op het icoontje LUISTER LIVE.   Laat ons weten via bibnieuws@gmail.com welke van de hieronderstaande songs uit de bib van Deinze je op zaterdag 21 juni 2014 opnieuw wil horen tijdens de uitzending.  Je hoort de meest gevraagde track.UITVOERDER
TITEL
CD
1
The Three Degrees
Dirty Ol’ Man
Depréhistorie 1974
2
Guido Belcanto
De zoete smaak der zonde
Balzaal der gebroken harten
3
Johnny Brunette
You’re sixteen
Depréhistorie 1960
4
Santana
Black Magic woman
Depréhistorie 1971
5
Gloria Estefan
Dr. Beat
Best of
6
First Class
Beach baby
Depréhistorie 1974
7
Delrue
Pacman
Risquons tout
8
Elgar
Tamme beer en wilde beer
Klara for Kids
9
Bobby Hebb
Sunny
Depréhistorie 1966
10
Kirsty Mc Coll
Days
Galore
11
Nina Simone
The look of love
Sex and the city Soundtrack
12
George Mc Crae
Rock your baby
Depréhistorie 1974
13
Barry White
You’re the first, the last, my  everything
Depréhistorie 1975
14
Biezebaaze
Patati & Patata
15
Two Men Sound
Charlie Brown
Depréhistorie  1974
16
Billy Swan
I can help
Depréhistorie 1975
17
Eddie Cochran
Three steps to heaven
Depréhistorie 1960