een
hoofdgerecht is pas een snelle maaltijd, als je er niet veel bij hoeft te
maken.’
De lezer van dit boek krijgt geen recepten voor groene salades
of gekookte sperzieboontjes omdat hij die meestal zelf kan bedenken. Maar wel vind je in dit boek snelle
eenpansgerechten, suggesties om een gerecht simpel aan te vullen tot een
volledige maaltijd. Voorbeelden? Wat
dacht je van kikkererwten met paddenstoel, spek en salie of gele pastasalade
met kip, groenteballetjes met Marokkaanse tomatensaus of voor de visliefhebbers:
visfilet in Thaise tomatensaus, of gepocheerde zalm met tuinerwtjes, munt en
rijst. Ook voorgerechten zijn niet
vergeten: zoals aardbeiensalade met kaas
en komkommer, champignons à l’escargot, garnalensalade met venkel en als desert
is er perziken met champagne, of een rijsttoetje met appel en kaneel, chocoladesaus zelfs Marssaus, een saus
waarbij je marsrepen in plakjes snijdt, er 2 dl. water toevoegt en op die
manier caramelsaus hebt.
Wel maakt Loethe Olthuis er een punt van om lekker en
gezond te eten waarbij ze zoveel mogelijk biologische producten wil gebruiken,
met een EKO keurmerk. Smakelijk.