dinsdag 15 oktober 2013

Boek: SPITSUURKOKEN



een hoofdgerecht is pas een snelle maaltijd, als je er niet veel bij hoeft te maken.’
De lezer van dit boek krijgt geen recepten voor groene salades of gekookte sperzieboontjes omdat hij die meestal zelf kan bedenken.   Maar wel vind je in dit boek snelle eenpansgerechten, suggesties om een gerecht simpel aan te vullen tot een volledige maaltijd.  Voorbeelden? Wat dacht je van kikkererwten met paddenstoel, spek en salie of gele pastasalade met kip, groenteballetjes met Marokkaanse tomatensaus of voor de visliefhebbers: visfilet in Thaise tomatensaus, of gepocheerde zalm met tuinerwtjes, munt en rijst.   Ook voorgerechten zijn niet vergeten:  zoals aardbeiensalade met kaas en komkommer, champignons à l’escargot, garnalensalade met venkel en als desert is er perziken met champagne, of een rijsttoetje met appel en kaneel,  chocoladesaus zelfs Marssaus, een saus waarbij je marsrepen in plakjes snijdt, er 2 dl. water toevoegt en op die manier caramelsaus hebt.  

Wel maakt Loethe Olthuis er een punt van om lekker en gezond te eten waarbij ze zoveel mogelijk biologische producten wil gebruiken, met een EKO keurmerk.  Smakelijk.