donderdag 31 oktober 2013

Gedicht van Anneke BrassingaStadsgezicht

Is schoonheid de onmenselijke maat die ons menselijk
En lelijk maakt?  Is zij rond ieders reddeloze dralen
In een eng bestaan de ruimte van melancholie –
Waar voelbaar aan de kouwelijke huid het buiten
Doorelkaarwaait, te groot voor woorden, te vreemd?

Of is zij gewoon – de grijsroze lichtende winterse
Schemer boven zeepgroene rivier in zandgele stad

Waar altemet stomtoevallig helendal windstil het wordt?

dinsdag 29 oktober 2013

Reisgids:Milaan en de meren

  Als alles vlot gaat en je neemt om de twee uur een pauze als chauffeur dan rij je in minder dan elf uur naar Como, de Italiaanse universiteitsstad gelegen aan het bekende meer in de vorm van een omgekeerde Griekse Y.  En wat voor een meer.   Want aan de oevers van dit visrijke meer liggen talloze stijlvolle villa’s, tuinen en luxehotels gespreid over diverse middeleeuws ogende stadjes en dorpjes die gevuld zijn met souvenirs- en modewinkeltjes. En uiteraard met uitstekende restaurantjes en tabacci.    Weet je, eens je de Gotthard tunnel doorbent, wippen de temperaturen in de zomer 10 graden hoger en krijg je ook de zon te zien in haar volle ornaat.   Wist je dat Como vooral het centrum van de zijdeproductie is?    Hoewel we allemaal de zijde uit China kennen, staat de zijde uit Como bij kenners in een hoog aanzien, precies omdat ze zo kwaliteitsvol is. In Como is er trouwens het MUSEO DELLA SETA.    Als je een hemels mooi plekje wil bezoeken aan het Comomeer dan moet je zeker BELLAGIO aandoen met de prachtig aangelegde tuinen van Villa Serbelloni, die helaas niet meer openstaat voor bezoekers, maar waar vroeger, toen de villa nog een hotel was, bekende figuren als Winston Churchilll of J.F. Kennedy nog hebben gelogeerd.   Meer informatie over Como vind je in de CAPITOOL REISGIDS met de titel MILAAN EN DE MEREN, uiteraard ontleenbaar in de bib van Deinze.

maandag 28 oktober 2013

Gehoord op 26 oktober 2013

Welcome to this blog.  Let us know which song from the list below you want to hear again. Send a mail to bibnieuws@gmail.com

Luister live naar Radio Tequila via het internet.  Surf naar www.radiotequila.be en klik op het icoontje LUISTER LIVE.   Laat ons weten via bibnieuws@gmail.com welke van de hieronderstaande songs uit de bib van Deinze je op zaterdag 9 november 2013 opnieuw wil horen tijdens de uitzending.  Je hoort de meest gevraagde track.

77
UITVOERDER
TITEL
CD
1
Suzi Quatro
Can the can
The Wild One
2
John Denver
Take me home country roads
Greatest Hits
3
Nicole en Hugo
Alles overdoen
Bedankt Vlaanderen
4
Talking Heads
Once in a lifetime
The best of
5
Patrick Riguelle
J’suis snob
Un premier amour de luxe
6
Laïs en Ludo Vandeau
After the gold rush
A la capella
7
Artur Pizarro
Hungarian Rhapsodies van Franz Liszt: n° 3 in B flat major

8
Adele
Rolling in the Deep
StuBru Afrekening 50
9
Paul Mc Cartney (+ Eric Clapton)
My Valentine
Kisses on the bottom
10
Yasmine Hamdan
Shouei
Ya Nass
11
Jack Johnson
Turn your love
To the sea
12
Gabrielle Aplin

Panic Cord
English rain
13
Brazilectro:
Whistle Song
Latin flavoured Club Tunes
14
Mona
Teenager
Stu Bru Afrekening 50
15
The Cure
Friday I’m in love
Greatest hits


donderdag 24 oktober 2013

DVD 50 jaar Vlaamse televisieWist je dat er in de jaren ’50 op de Vlaamse televisie een damesprogramma was onder de titel PENELOPE?   En daarin werd de vrouwelijke kijkers o.a. aangeleerd hoe ze stijlvol moesten lopen. 
Of er was een verhaal van Suske en Wiske, getekend door Willy Van Der Steen, waarbij er slechts weinig figuurtjes bewogen, eigenlijk heel primitief gefilmd allemaal.   Of er waren de sketches van Alex Cassiers, het Manneke, die duidelijk zeer goed gekeken had naar filmkomieken als Charlie Chaplin of Buster Keaton.  Of je had Tienerklanken, een muziekprogramma met clips waarbij je Mannfred Mann op de trappen van een Brussels openbaar gebouw wat dansjes ziet uitvoeren op Mighty Quinn of Sony en Cher die op het binnenhof van een oer-Vlaamse boerderij in de mestgeuren hun hit LITTLE MAN playbacken.   Hilarische beelden omwille van hun naïviteit en eenvoud.   Wakker de televisienostalgie wat aan en geniet van de DVD, het eerste deel, DISC 1 van 50 jaar Vlaamse televisie van 1953-1969

Zelfs met Jan Theys en Jo Leemans die reclame maken voor een familiequiz die werd uitgezonden onder de titel Intergezin, een televisiequiz uit de tijd toen ook de kandidaten van een spelprogramma zelf pioniers van de Vlaamse televisie waren.

dinsdag 22 oktober 2013

Strip van Didier SavardDe laatste akte is een strip die eigenlijk Het laatste bedrijf zou moeten heten, want het gaat hier om Turandot de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini, die hij bij zijn dood in 1924 onvoltooid achterliet.  Franco Alfano voltooide de opera in 1926  aan de hand van Puccini's aantekeningen.


De strip die van deze onvoltooide opera zijn inspiratiebron haalde is van DIDIER SAVARD en is een nieuw avontuur van Dick Herisson.  Deze detective komt in dit verhaal op een afgelegen eiland terecht, waar verleidelijk gezang weerklinkt.   Het blijkt te gaan om liederen uit de Turandot-opera.  Maar die opera is eigenlijk vervloekt want tijdens elke opvoering sterft er een personage op de scène.  Gruwelijk en bizar, dus. Dick Herisson wil dat mysterie rond die operadoden oplossen.  Zijn zoektoch leidt hem naar het eiland waar de operazangeres die op het eiland woont, telkens haar laatste rol speelt.  Dat doet ze uit wraak omdat de operaversie van haar echtgenoot, Zitto nooit werd uitgevoerd, want de operahuizen kozen telkens voor de de versie van Alfano.  Een vrij gecompliceerd verhaal over wraakzucht, maar wel met spectaculaire tekeningen van Didier Savard. 

Gehoord op 19 oktober 2013

Welcome to this blog.  Let us know which song from the list below you want to hear again. Send a mail to bibnieuws@gmail.com

Luister live naar Radio Tequila via het internet.  Surf naar www.radiotequila.be en klik op het icoontje LUISTER LIVE.   Laat ons weten via bibnieuws@gmail.com welke van de hieronderstaande songs uit de bib van Deinze je op zaterdag 19 oktober 2013 opnieuw wil horen tijdens de uitzending.  Je hoort de meest gevraagde track.

76
UITVOERDER
TITEL
CD
1
David Bowie
Let’s Dance
Tachtig was prachtig
2
Roger Whittaker
I don’t believe in if anymore
24 golden hits
3
The Cardigans
My favourite game
StuBru Afrekening 17
4
Pet Shop Boys
Axis
Electric
5
Patti Smith Group
Because the night
Wife is music
6
Scott Matthew
To love somebody
Unlearned
7
Artur Pizarro
Hungarian Rhapsodies van Franz Liszt: n° 3 in B flat major

8
Milow
Darkness ahead and behind
StuBru Afrekening 47
9
Angelo Branduardi
Le Don du Cerf
The Best of
10
Rob De Nijs
Hou me vast
Verzameld
11
Otis Redding
Mr Pitiful
The Dock of the Bay
12
Absynth Minded
Envoi
Stu Bru Afrekening 47
13
Beth Orton
Dawn Chorus
Sugaring Season
14
Patsy Kline
Crazy
The best of Country and bluegrass
15
Mano Negra
Paris la nuit
King of Bongo